SISTEM DE FILTRARE – OSMOZA INVERSA

Tratarea apei prin osmoza inversa consta in filtrarea si eliminarea in proportie de pana la 98,8% din impuritatile (organice sau anorganice) precum si sarurile dintr-un lichid. Dupa un prefiltru tip BigBlue care au rolul de a elimina grosier impuritatile si substantele chimice din apa intrata in sistemul de filtrare, lichidul ajunge la membrana osmotica, aceasta filtrand apa de substante cu grosimi de pana la 0.0001 microni, astfel obtinanduse apa pura. Agentii rezultati in urma procesului de filtrare nu sunt retinuti in interiorul filtrelor ci sunt eliminati in exterior.

PARAMETRI

WMRO 250W-BLN

 

 

 

Debit permeat la 15°C (l/ora)

230

Presiune de lucru (bar)

10

Recuperare-maxim (%) *

30-50

Debit concentrat-drenaj (l/ora) **

230

Debit alimentare apa bruta (l/ora) * *

460

Rata rejectie –nominal (%)

98

Presiune apa bruta –min/max (bar)

2/7

Alimentare electrica (V/Hz)

230/50

Putere instalata (A)

6

Putere consumata - maxim (W)

800

Racord apa bruta

1/2"FI

Racord permeat

3/8”FE

Racord concentrat

1/2"FE

Dimensiune membrana

4” x 40

Dimensiune statie (l x L x A-cm)

55 x 80 x 10

Greutate (kg)

42

 Tabel 2. Parametrii sistem osmoza inversa

Prin procesul de osmoza inversa sunt eliminate toate metalele grele din apa, toti nitratii, clorul, metale grele si alte sedimente. Apa purificata rezultata se acumuleaza intr-un rezervor tampon de 100litri capacitate.

Conductivitatea apei filtrate trebuie sa fie sub 6uS/cm, pentru valori mai mari calitatea apei livrate este scazuta si atunci trebuie spalata membrana osmotica sau chiar inlocuita. O apa osmozata de calitate are valori in jurul 0 – 2 uS/cm (micro Siemens pe centimentru).

osmoza inversa

Racordare sistem osmoza:
 

- Sistemul de osmoza este alimentat cu apa provenita din statia de dedurizare. Este necesar ca apa admisa in sistemul de osmoza sa fie filtrata in prealabil prin statia de dedurizare pentru a evita degradarea accelerata a membrane osmotice.

- Apa osmotizata este stocata intr-un vas tampon (Bazin acumulator apa osmozata 100 Litri – vezi fig. 4) si este furnizata catre pompa de inalta presiune prin cadere libera la presiune atmosferica.

- In cursul procesului de osmoza inversa rezulta apa reziduala care este drenata catre sistemul de cananalizare.

- Daca statia de spalare self-service nu este prevazuta cu sistem de osmoza, atunci robinetul de alimentare cu apa dedurizata RBT5 si robinetul de furnizare apa din vasul tampon RBT2, in functionare normala, trebuie pusi pe pozitia INCHIS.