Tipuri de programe de spalare
Spalarea unei autovehicul poate fi facuta in doua moduri:
1. prin doua programe automate de spalare (clientul doar tine lancea in mana si se succed automat fazele de spalare in ordinea prestabilita, fara sa se mai apese nici un buton de catre client)
2. spalare manuala clasica, prin selectia unui buton de comanda a unei faze de spalare (apa, detergent, ceara, apa osmotizata)
In cazul variantei 1 (spalare cu un program automat), cel care isi spala masina trebuie sa apese unul din cele doua butoane de programe de spalare automata:
- programul automat de spalare standard.
Acest program are configurat in standard urmatoarele faze de spalare care se succed automat:
a) 2 minute de spalare cu detergent,
b) 30 de secunde pauza tehnologica, pentru ca detergentul sa isi faca efectul,
c) 3,5 minute de spalare cu apa dedurizata.
Folosirea acestui program implica ca la sfarsit clientul sa isi stearga masina cu o carpa, altfel pe masina vor ramane pete de praf si de minerale din apa
- programul automat de spalare complexa - recomandat pentru clientii care NU vor sa isi stearga cu carpa vehiculul dupa ce au terminat spalarea.
Acest program are configurat in standard urmatoarele faze de spalare care se succed automat:
a) 2,5 minute de spalare cu detergent,
b) 45 de secunde pauza tehnologica, pentru ca detergentul sa isi faca efectul,
c) 3,5 minute de spalare cu apa dedurizata.
d) 1,5 minute de clatire cu ceara
e) 2,5 minute de clatire finala cu apa osmotizata/demineralizata
La finalul acestui program automat, daca se pleaca cu masina imediat si se parcurg minim 3 km, vehiculul ramane curat, fara apa pe el si fara pete. Acest program este ideal pentru cei care doresc sa spele masina si sa nu trebuiasca sa stearga la sfarsit cu o carpa apa de pe masina !
Pe langa cele 2 butoane de selectie a unui program automat, clientul poate sa spele masina in regim manual (varianta 2). Pentru spalarea in regim manual, clientul poate sa apese pe oricare din urmatoarele butoane, in orice ordine doreste si cat timp doreste:
- spalare cu apa cu detergent
- clatire cu apa dedurizata
- clatire cu apa cu ceara
- clatire cu apa osmotizata/demineralizata
- pauza tehnologica
- Stop - final spalare si primire rest
Fiecare program manual de spalare de mai sus are un cost/minut diferit si clientul selecteaza ce fel de spalare doreste apasand unul din butoane. Ultimul buton, cel de stop, termina spalarea si elibereaza rest clientului. Restul se acorda in monezi de 0,5 lei si reprezinta diferenta intre suma introdusa initial de client in automatul de spalare si costul spalarii de pana atunci.
Reamintim ca fiecare faza de spalare are un pret/minut diferit si clientul poate plati cu bancnote de 1,5 si 10 lei, cu monezi de 0,5 lei, cu card bancar contactless sau cu card RFID de companie